fbpx Петър Дънов: Какво да ядем в различните
Петър Дънов: Какво да ядем в различните дни от седмицата

Петър Дънов: Какво да ядем в различните дни от седмицата

Предлагаме ви полезни съвети на Учителя Петър Дънов, свързани с храненето през дните от седмицата.

 

Според него през всеки ден от седмицата трябва да се приемат определени храни, тъй като различните планети въздействат върху техния растеж. Именно заради това в деня на съответната планета можем да ползваме най-пълноценно вложеното от природата във всеки плод.

 

Петър Дънов: 15 златни правила за здравословно хранене
Според думите на Петър Дънов всеки трябва да избере подходящата за себе си храна, която дава н

Какво да ядем в различните дни от седмицата:

Понеделник – денят на Луната – приемайте зелени храни – лапад, лобода, зелен боб, маруля, краставица, зеле, може и царевица.

Вторник – денят на Марс – червени и люти храни – домати, червени чушки, репички, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, може и спанак.

Сряда – денят на Меркурий – най-добре се усвояват моркови, круши, лимони, пъпеш, праскови.

Четвъртък – денят на Юпитер – картофи, тиква, бамя и млечни продукти.

Петък – денят на Венера – грах, сусам, ябълки, сини сливи, череши, вишни, ягоди и малини.

Събота – денят на Сатурн – наблегнете на ядките – орехи, бадеми, лешници. Освен тях са подходящи и кестени, сушени плодове, зрял боб, патладжани, кафе и какао.

Неделя– денят на Слънцето – леща, ориз, грозде, портокали, мандарини, кайсии.

Петър Дънов: 19 храни за цяр
Учителят Петър Дънов прави списък с 19 продукта от природата, които според него помагат за различни физически
 
Медитация Как да се храним и да постигнем идеалното тегло и тяло с автор Милена Голева

Ваня Асенова
Източник: www.highviewart.com

Facebook Коментари

Присъедини се към нашата щастлива общност:

Присъедини се (#4)

Коментарите са затворени.

bg_BGБългарски